12 d’agost, 2009

Crònica Kodokan 2009


Els esportistes felanitxers Miquel Angel i Antoni Vicens acaben de tornar d’una estada al Japó, on han assistit al Seminari Internacional de Katas de Judo celebrat a l’Institut Kodokan de Tokio. El Kodokan és el més important centre de Judo a nivell mudial, fundat el 1892 per Jigoro Kano, creador d’aquest art marcial.

Es tracta d’un Seminari on hi participen judokas de tot el món. En aquesta edició, hi assistiren uns 350 participants, dels quals la meitat aproximadament eran japonesos, i l’altre meitat extrangers vinguts de diferents països.

El kata és el vessant més técnic i depurat del judo. Te un component tradicional molt lligat a la propia cultura japonesa, pero a l’hora suposa un compendi dels principis d’aquest art marcial, i permet comprendre l’autèntic sentit de cada una de les técniques del judo.

Després d’una intensa setmana de treball, en sessions de matí i tarda, en les que s’estudiaren els diferents katas de judo, en darrer dia es celebraren els exàmens corresponents per a evaluar el coneixement de cada Kata.

Si bé en el curs s’estudien i practiquen tots els katas, en les proves finals només es permet presentar-se a un sol kata. Els judokas felanitxers, que ja havien obtingut diferents diplomes en anys anteriors, decidiren presentarse als exàmens en la modalitat que més dominen, i de la qual són actuals subcampions d’Espanya, el Kime no Kata (formes de combat tradicional). La seva execució va meréixer la felicitació de diferents professors de judo que presenciaren els exàmens, fins i tot la del propi president del tribunal. Poc després es publicaren els resultats: ambdós varen obtenir la máxima qualificació possible, el diploma especial anomenat “Jukutatsu”, que vol dir “mestria” o “excelència” en la execució del kata. Fou l’unica parella del kata a la que el tribunal concedí aquesta preuada qualificació.

El judo felanitxer està d’enhorabona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada